Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » ZLATÁ VÁŽKA PUTUJE DO KVĚTNÉ ZAHRADY

ZLATÁ VÁŽKA PUTUJE DO KVĚTNÉ ZAHRADY

6. 11. 2023

V pátek 3. listopadu proběhl v Černínském paláci slavnostní galavečer u příležitosti vyhlášení prvního ročníku Zlaté vážky - národních cen sociálního podnikání.

Cílem cen je popularizovat téma zaměstnávání hendikepovaných občanů, práci sociálních podniků a přinášet inspiraci v oblasti spolupráce mezi sociálními firmami, korporátními společnostmi, státní správou i samosprávou. Ceny se udělovaly v šesti kategoriích a laureáti si odnesli výhry v hodnotě stovek tisíc korun a také pozlacenou sošku z dílny sochaře Viléma Friče.

V kategorii "Rozvoj regionu" získala první místo a Zlatou vážku Květná Zahrada. „Děkujeme organizátorům za nádherný večer, na kterém se nám dostalo významného ocenění za práci naší organizace Květná Zahrada. Tohoto krásného úspěchu jsme dosáhli zejména díky neúnavné a mimořádně obětavé práci našeho pana ředitele Ferdinanda Raditsche. Všichni máme velkou radost a zase nový impuls pro rozvoj naší činnosti,“ doplnil Jiří Žilka, který v Praze cenu, společně se svojí manželkou, přebíral.


Květná Zahrada, z.ú. byla založena v roce 2005 a zaměřuje se na efektivní pomoc a podporu:

  • ohrožených a rizikových dětí a jejich rodin,
  • mladých lidí, kteří po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy, vrací se z jiných zařízení pro péči o mládež, z výkonu trestu odnětí svobody, ochranné léčby, nebo jsou v obtížné životní situaci – bez přístřeší, potřebné pomoci a podpory.

V uvedených oblastech se věnuje také vzdělávací, přednáškové a osvětové činnosti. Práce je postavena na principech vzájemného respektu a na poctivé snaze o co nejlepší výsledek. Více informací se dozvíte na webových stránkách https://www.kvetnazahrada.cz/.

Kateřina Kotasová