Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » Poruchy na svítidlech na „Vějíři“ přetrvávají

Poruchy na svítidlech na „Vějíři“ přetrvávají

10. 9. 2024

Žádáme občany města Svitavy o trpělivost, bohužel v lokalitě „Vějíř“ – ul. Nad Rybníkem, Vladimíra Holana, Na Vějíři, Jana Wericha a Jaroslava Ježka dochází již od  července letošního roku k opakovaným výpadků veřejného osvětlení (dále jen VO). Poruchy na VO jsou způsobeny závadami na kabelovém vedení.

VO bylo v lokalitě budováno v letech 1996 – 1997, přičemž byl bohužel zvolen nevhodný způsob umístění rozbočovacích krabic - rozvodnic. Rozvodnice jsou umístěny v pilířích, kdy do těchto jsou občany umísťovány různé předměty.

Problém je ze strany střediska elektromontáží aktivně řešen – elektromontéři se poruchou zabývají každý den. Při opravě je však třeba postupovat systematicky, což usnadní samotnou detekci poruchy. Postup opravy je jednoduchý – detekovat poruchu na zemním kabelovém vedení a její oprava. Detekování poruchy je však v tomto případě velice složité, neboť je třeba každý světelný bod proměřit, a to především proměření izolačních stavů, což spočívá v nezbytnosti rozpojení vedení ve svorkovnici v každém pilíři. Ale abychom se ke svorkovnici dostali, je třeba nejprve zmiňované pilíře vyklidit.

Při zjištění závady je následně volen postup dle typu „porušení“ kabelového vedení. V ul. Nad Rybníkem byl kompletně přezbrojen rozvaděč VO, a to především z důvodu eliminování výpadku celého rozvaděče.
 

Děkuji za trpělivost a pochopení.

                            Ing. Bronislav Olšán, jednatel
                                SPORTES Svitavy s.r.o.

 

vložila: Kateřina Kotasová