Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » Svitavsko má své Centrum duševního zdraví

Svitavsko má své Centrum duševního zdraví

6. 9. 2024

Ve Svitavách vzniklo Centrum duševního zdraví, které poskytuje zdravotně sociální služby lidem s vážným duševním onemocněním. Služby jsou poskytovány lidem z celého svitavského okresu a zaměřují se nejen na samotné klienty, ale také na pomoc jejich rodině a blízkému okolí. Tým složený ze zdravotních sester, sociálních pracovníků, psycholožek, psychiatričky a peer konzultantů podporuje své klienty na cestě k zotavení. Po dvou letech rozvoje tak má okres Svitavy standardizované Centrum duševního zdraví. Najdete v ulici Wolkerova alej 209/12 a provozní doba je od pondělí do pátku od 8:00 do 15:30 hodin.  

Máte zájem získat bližší představu o jednotlivých službách či vás zajímá, jak to v centru vypadá? Přijďte se podívat ve středu 11. září mezi 13. a 17. hodinou přímo do Centra duševního zdraví. Na dni otevřených dveří vám jeho pracovníci zodpoví veškeré vaše dotazy. 

Pokud zvažujete podporu Centra duševního zdraví pro sebe nebo své blízké, můžete využít kontaktní telefon +420 603 900 902  nebo email cdz.sy@pol.hk.caritas.cz.

Kateřina Kotasová