Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » OTEVŘENÍ KŘIŽOVATKY U BÝVALÉ POŠTY

OTEVŘENÍ KŘIŽOVATKY U BÝVALÉ POŠTY

19. 6. 2024

Práce na současné etapě rekonstrukce zatrubnění Studeného potoka jsou v plném proudu. Nejintenzivněji probíhaly již od začátku v křižovatce ulice Milady Horákové s ulicí Tyrše a Fügnera. Ta by se tak po delší době měla pro vozidla do 3,5 t zítra (ve čtvrtek 20. 6.) v odpoledních hodinách opět zprůjezdnit. 

Celá první etapa, která zasahuje k budově mateřské školy, bude dokončena až na konci letošního roku. Směrem od/k bazénu tedy nebude stále možné projíždět, pouze kolem budovy bývalé pošty na silnici T. G. Masaryka.

Řidiči se již několik let potýkali v ulici Milady Horákové s dopravním omezením. Pod silnicí vede zatrubněné koryto Studeného potoka, které bylo v havarijním stavu a z důvodu zachování bezpečnosti nebylo možné vjíždět vozidly na vozovku přímo nad jeho zatrubněním.  
Koryto Studeného potoka bylo v minulosti otevřené a napájelo městský rybník nacházející se v místě koupaliště. Později bylo u budovy současného gymnázia svedeno pod zem a zatrubněno.

Rekonstrukci zatrubnění potoka bylo třeba řešit společně s přeložkami a novými trasami kanalizací a vodovodů, jež si vynucují přeložení ostatních inženýrských sítí. Zpracování projektu tak zabralo téměř tři roky a samotná realizace potrvá přibližně stejnou dobu. Vzhledem ke složitosti prací je navíc celá akce rozdělena do etap. První etapa by měla být hotova letos v prosinci a ukrojí si z městského rozpočtu přes 54 milionů korun. Se zahájením další etapy, ve které se bude pokračovat ke křižovatce u plaveckého bazénu, se počítá v příštím roce.

Kateřina Kotasová