Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » Přijďte si pochutnat na dobrotách na Svitavernu

Přijďte si pochutnat na dobrotách na Svitavernu

21. 6. 2024

Třetí ročník oblíbené svitavské TOP akce Svitaverna se nezadržitelně blíží. V sobotu 22. června se park Jana Palacha promění od 12 hodin v degustační zónu plnou dobrého jídla, pití a zábavy. Těšit se můžete na bohatou nabídku jídel světové i domácí kuchyně, na ochutnávky, kuchařskou show, divadla, workshopy, hudební vystoupení a spoustu zábavy.

Festivaly jídla se v posledních letech těší velké oblibě napříč celou republikou. Ve Svitavách jsme proto v roce 2022 poprvé vyzkoušeli, zda se taková akce uchytí i v našem městě. První ročník Svitaverny měl úspěch… jistě si spousta z vás, kteří jste tehdy do parku zavítali, vzpomene, dnes už s úsměvem na tváři, že účast byla nečekaně vysoká, až nebylo relativně brzy v podstatě co jíst. Do dalších ročníků jsme se poučili a letos se máme opět na co těšit!

Kromě výtečného jídla a nejrůznějších drinků nebudou chybět ani atrakce pro děti, včetně dětského vaření a divadel. Na pódiu předvede své kuchařské umění, a možná vám prozradí i nějaké triky, Vojtěch Petržela pyšnící se titulem Kuchař roku 2019/2020. 

V letošním roce můžete v rámci Svitaverny opět zažít degustaci vín. Tentokrát bude v radničním sklípku připraveno sedm vzorků z vinařství Rajhradské Klášterní  (Rivaner 2022 pozdní sběr, suché; Tramín červený 2023, výběr z bobulí, polosladké; Pinot noir 2019, 2020, 2021, pozdní sběr, suché a další).  Konkrétní čas degustace je nutné rezervovat předem (začínat bude v 15, 16, 17, 18 a 19 hodin), a to ZDE.

 

A na jakou nabídku jídel se můžete těšit?

Z hudební produkce se můžete těšit na svitavský SYxtet, Rozálii Havelkovou a hlavní hvězdu kulturního programu, kterou je slovenský zpěvák Adam Ďurica. 

 

Zabalte si tedy své deky, piknikové koše a přijďte si v sobotu 22. června užít pohodový den do parku Jana Palacha!

Kateřina Kotasová