Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » Zažijte na vlastní kůži práci hasičů, záchranářů a policie

Zažijte na vlastní kůži práci hasičů, záchranářů a policie

14. 6. 2024

Chcete zjistit, co všechno obnáší práce jednotlivých složek integrovaného záchranného systému? Na vlastní oči se podívat, jak to vypadá při zásahu u dopravní nehody? Nebo si vyzkoušet, co s vámi udělá přistání vrtulníku v „těsné blízkosti“? Přijďte na Den spolupráce složek integrovaného záchranného systému, který se koná ve středu 19. června od 8:30 do 12 hodin v areálu Hasičského záchranného sboru (Olbrachtova 37, vedle Svitavského rybníku). 

Tato jedinečná akce vám umožní zblízka prozkoumat práci hasičů, záchranářů a policie a seznámit se s jejich vybavením a technikou. Kromě zinscenovaného zásahu při dopravní nehodě, u kterého mj. hasiči předvedou, jak náročné je vyprostit někoho z nabouraného vozidla, předvede policie třeba práci s vycvičenými služebními psy. Na 11. hodinu je naplánováno přistání vrtulníku Policie ČR s následným výkladem.

Ve spolupráci s dalšími organizacemi je připraven bohatý doprovodný program plný zajímavých soutěží a aktivit. O ukončení se postará mezi dětmi oblíbená „pěnová koupel“.

Tuto akci pořádáme pravidelně jednou za dva roky. Jsem rád, že ji vždy navštíví okolo tisíce lidí, převážně žáků, nejen místních škol. Je dobré, aby děti viděly na vlastní oči práci těch, kteří nám pomáhají v těžkých chvílích a také se od nich o ní něco dozvěděly. A my dospělí si pro změnu záslužnou práci jednotlivých složek IZS připomněli,“ dodává koordinátor prevence kriminality Erich Stündl

Přijďte se podívat a dozvědět se více o tom, jak nás chrání složky integrovaného záchranného systému!

Kateřina Kotasová