Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » Festival Rosnička 2024

Festival Rosnička 2024

12. 6. 2024

Každoroční přehlídka nekomerční současné elektronické hudby se ve Svitavách u rybníku Rosnička letos uskuteční už po čtrnácté.

Festival Rosnička 2024 proběhne ve dnech 28. až 30. června 2024 a na dvou hudebních podiích se představí 30 hudebních projektů. Mezi nimi jsou například české legendy Moimir Papalescu & The Nihilist, raper James Cole, brněnská kytarovka Ghost of You, tuzemský drum and bass král X.Morph nebo stále populárnější kapela Mutanti hledaj východisko.

Na Rosničku cestují návštěvníci z celé republiky i ze zahraničí a to platí i o vystupujících. Fanouškům klubového dunění by neměla uniknout účast zástupců legendárního německého vydavatelství Kompakt Records. Konkrétně z Kolína nad Rýnem přijede Michael Mayer, Barnt a Jonathan Kaspar. Ti potěší zejména posluchače house music a německého minimal techna. Dále z Anglie dorazí zvukově špinaví Async Figure, z Barcelony producentka tvrdého techna Cora Novoa nebo Rakušan Jerobeam Fenderson s audiovizuálním projektem Oscilloscope Music, který bude pomocí světelných laserů vykreslovat zvukové frekvence.

Rosnička se v posledních letech rozšiřuje i o denní program a snaží se otevřít širší posluchačské veřejnosti i rodinám s dětmi. Ty si mohou vychutnat příjemné denní koncerty, moderní jídlo i se zúčastnit tvořivých workshopů.

Pro čtenáře svitavského zpravodaje je připraven 30% slevový kód na vstupenky. Znění kódu je ROSNICKAAVY a stačí ho zadat v nákupním procesu. Vstupenky i další informace naleznete na webu www.festivalrosnicka.cz.  

Festival Rosnička se uskuteční za podpory Ministerstva kultury ČR, Česko-německého fondu budoucnosti, Nadace Život umělce, Pardubického kraje, města Svitavy a svitavské značky oblečení Sensor.

Jan Barnet

vložila: Kateřina Kotasová