Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » Krásné druhé místo TJ Sršni Svitavy

Krásné druhé místo TJ Sršni Svitavy

6. 6. 2024

Ženský hokejbalový tým TJ Sršni Svitavy hraje nejvyšší domácí ženskou soutěž druhou sezónu. A velmi rychle se mu podařilo dosáhnout prozatím největšího oddílového úspěchu. Letos se může totiž pochlubit titulem vicemistryň ČR.

O uplynulém víkendu hostil svitavský zimní stadion finálový turnaj nejvyšší ženské hokejbalové soutěže. V letošní sezóně se „svitavským sršním“ daří, což tým potvrdil v sobotu, kdy se třemi výhrami zasloužil o vítězství v základní části ročníku 2023/24.

V neděli čekalo svitavské hokejbalistky semifinále proti týmu Kadaně, se kterým si poradily 3:1 a mohly vyhlížet finále proti Svítkovu. Naše ženy se dostaly do vedení již ve třetí minutě utkání a jednobrankový náskok si přenesly také do druhé poloviny. V ní ovšem nejdříve dostaly dva góly, na které ještě dokázaly zareagovat tři minuty před koncem srovnáním. Svítkovská Lucie Kubínová ovšem vzápětí vsítila svůj třetí gól a našim hokejbalistkám se i přes závěrečný tlak vyrovnat nepodařilo.

I přesto, že ten pomyslný poslední krůček se svitavským ženám udělat nepodařilo, je zakončení sezóny v podobě 2. místa v nejvyšší soutěži velkým úspěchem.


Kateřina Kotasová