Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » O kurz Podnikni to! byl zájem

O kurz Podnikni to! byl zájem

12. 12. 2023

Město Svitavy již třetím rokem podpořilo obyvatele, kteří se chtějí rozvíjet ve svém podnikání. Na podzim se tak zájemci mohli opět zdarma zapojit do kurzu Podnikni to! a nastartovat zajímavé projekty, které mají zatím jen v hlavě nebo je už rozjeli, ale potřebují se s nimi posunout dál.

Zájem o kurz byl vysoký, registrovalo se do něj téměř 40 občanů v různých fázích podnikání, od začátečníků po zkušenější. Účastníci v menší skupině pod vedením zkušené podnikatelky Kláry van Sas hledali cesty k rozvíjení svých nápadů a budování projektů pomocí konceptu tzv. štíhlého přístupu v podnikání. To jim v budoucnu pomůže projekty postupně rozvíjet a úspěšně realizovat. “Skvělá iniciativa a příležitost naučit se řemeslo podnikání nejen od lektorky a z materiálů, ale i od sebe navzájem,” oceňuje kurz absolvent Radomír.

Na kurz navazuje Klub podnikavců, který je určen nejen pro absolventy, ale také pro kohokoliv dalšího. Setkání probíhají jednou měsíčně přímo ve Svitavách, to nejbližší se uskuteční již zítra, ve středu 13. prosince v Coworku vedle městského informačního centra na náměstí od 17:30 do 19:30 hodin. Díky podpoře města Svitavy mají zájemci první návštěvu na setkání zdarma a mohou si vyzkoušet, zda by se do klubu chtěli přidat. Následná setkání přijdou na 190 Kč a jsou naplánována na:

  • 10. 1. 2024
  • 7. 2. 2024
  • 6. 3. 2024
  • 10. 4. 2024
  • 15. 5. 2024
  • 12. 6. 2024

A co od Klubu podnikavců můžete očekávat? Marie je absolventka jednoho z kurzů Podnikni to! a zároveň se účastní i Klubu podnikavců: „Na setkání si stanovujeme, co je do příště v našem projektu potřeba udělat. To člověka nutí, aby to opravdu udělal a posouvá ho to dál. Klub podnikavců bych doporučila všem, kteří chtějí podnikat a potkat podobně smýšlející lidi. Často totiž pomáhá vhled někoho dalšího z jiného oboru," popisuje.

Pokud chcete dát svému podnikání nový impuls, registrujte se zde.

Kateřina Kotasová