Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » Infocentrum otevírá své dveře

Infocentrum otevírá své dveře

30. 10. 2023

Na Týden turistických informačních center (TIC), který skončil v neděli 29. října, navazují dny otevřených dveří ve svitavském informačním centru. Ty se konají ode dneška, pondělí 30. října, do středy 1. listopadu.

Týden TIC už počtvrté uspořádala Asociace turistických informačních center ČR, konal se při Světovém dni rozvoje informací, který vyhlásilo OSN v roce 1972. Asociace se rozhodla s tímto dnem podpořit propagaci svých členů a připomenout důležitost získávání a šíření informací. Programy pro veřejnost a podobu oslav zajišťovala jednotlivá infocentra, jichž se v Česku zapojuje běžně kolem dvou stovek.

Cílem této akce je nejen ozvláštnění návštěvy infocentra, ale především chce zdůraznit důležitost fungování infocenter i v dnešní digitální době, ukázat různorodou práci zaměstnanců a zviditelnit sjednocení těchto zařízení napříč Českou republikou, a to i prostřednictvím ochranné známky – bílé íčko v zeleném poli.

Co vás tedy čeká při návštěvě svitavského infocentra? Odnesete si drobný dáreček, vybírat bude moct mezi čajem, omalovánkami Svitav, pracovním sešitem inspirovaným Sváťovou zážitkovou cestou, v nabídce bude i reflexní páska, šňůra na krk, silikonový pásek s nápisem Svitavy a vy či klíčenka s designem skřítka Sváti. Dospělí i děti budou moci vyplnit zábavný kvíz a zúčastnit se losování o ceny. Samozřejmostí je prohlídka prostor íčka, coworku a můžete si popovídat s pracovníky nejenom o jejich rozmanité práci:-)
Petra Soukupová