Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » Dodržujte, prosím, zákaz vstupu na staveniště

Dodržujte, prosím, zákaz vstupu na staveniště

12. 9. 2023

Už za necelé čtyři měsíce by měl být dlouho očekávaný obchvat Svitav uveden do zkušebního provozu, a dopravě ve městě by se tak mělo značně ulevit.

I když povrchy nově budovaných komunikací lákají k procházce či vyjížďce, žádáme občany, aby respektovali zákazy vstupu nepovolaných osob a zákazy vjezdu vozidel (mimo vozidla stavby) na staveniště, děkujeme. Hrozí vážný úraz od mechanizace a stavebních strojů.

Kvůli dokončení nové okružní křižovatky nedaleko Opatovce, napojující obchvat na stávající komunikace, je doprava ze silnice I/35 směrem z Litomyšle na Olomouc vedena přes Lačnov a v dopravních špičkách vznikají dlouhé kolony. Některá vozidla si zkracují dobu jízdy využitím přilehlých ulic. Ačkoliv Městská policie Svitavy a Policie ČR na kritičtějších místech provádí intenzivnější kontrolu, dbejte, prosím, zvýšené opatrnosti. 

Na městskou policii se nyní obrací lidé s návrhy hlídání dodržování povolené rychlosti v ulici Zadní, kterou vozidla využívají právě jako alternativu rychlejšího průjezdu městem. V této souvislosti uvádíme, že městští strážníci mohou měřit rychlost jen na místech schválených Policií ČR a podle platné legislativy ji bohužel na jiných místech ve městě měřit nemohou, byť by to situace i mnohdy vyžadovala.

Pro rok 2023 jsou schváleny tyto ulice:
Poličská, Pražská, Olbrachtova, Brněnská, U Dolního rybníka, U Stadionu, M. Horákové, Riegrova, Hlavní, Lanškrounská a Jana Želivského.

 

Kateřina Kotasová