Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » 12. ročník Pivních slavností

12. ročník Pivních slavností

26. 6. 2023

V sobotu 15. července od 13 hodin proběhnou na náměstí tradiční Pivní slavnosti.

Těšit se můžete na soutěž ve vaření kotlíkových gulášů, ochutnáte novinky i osvědčené receptury od třinácti menších pivovarů nebo se pobavíte u doprovodných soutěží. 

Již od rána vás čeká oblíbená výstava historických vozidel, kterou pořádá Boxer Morava Historik. Můžete spatřit širokou škálu automobilů, které přinášejí přímý pohled do minulosti. Ponořte se do zlaté éry automobilismu a prozkoumejte ohromující kolekci vzácných veteránů. Milovníci dvoukolových strojů budou nadšeni z pestré sbírky motocyklů mnoha značek. Od nádherně restaurovaných exemplářů až po vzácné raritní modely. Návštěvníci mají jedinečnou příležitost prozkoumat tyto historické poklady zblízka. Mohou si prohlédnout do detailů každé vozidlo, ocenit ruční práci, která byla věnována jejich obnově a slyšet příběhy, které se skrývají za každým z nich.

Během dopoledne budou v horní části náměstí svitavské týmy i zahraniční delegace vařit svůj originální kotlíkový guláš. Tato soutěž je otevřená všem talentovaným kuchařům, vášnivým gurmánům i skupinám přátel, kteří chtějí vyniknout svými kulinářskými dovednostmi a zároveň si užít příjemný den plný chutí a radosti. O vítězi rozhodne tým v čele s mistrem kuchařem Václavem Šmerdou. Bude se hodnotit vzhled, chuť, barva a další aspekty.

Pro vás budou opět připraveny degustační porce tak, abyste mohli ochutnat co nejvíce místních i zahraničních receptů.

 

Pivní slavnosti, které se rozproudí od 13 hodin, slibují zážitek v podobě prezentace třinácti menších pivovarů. Nadchnou vás svými osvědčenými recepturami a  představí aktuální novinky, které budou lahodit vašim chuťovým buňkám.  Podpořte své favority a hlasujte v anketě prostřednictvím žetonů, které získáte u stánku se sklenicemi a kelímky.

 

Ondřej Komůrka se ujme role moderátora a nabídne vám skvělou zábavu plnou soutěží.

Na scéně vystoupí kapely The People, Trocha klidu, Mother´s angels, Echt!, AcousticBox a hlavní hvězda večera Poletíme?

Těšíme se na vás.
Petr Šmerda

 

 

vložila: Kateřina Kotasová