Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » Svitavy bodovaly v soutěži

Svitavy bodovaly v soutěži

21. 6. 2023

Město Svitavy již pošesté bodovalo v soutěži „Obec přátelská rodině a seniorům“, kterou vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Díky zajímavým aktivitám skončilo mezi 5 oceněnými městy ve své velikostní kategorii a získalo neinvestiční dotaci ve výši 484 000 Kč na prorodinné a proseniorské aktivity.

Na co budou finance použity? „Z finančních prostředků dojde k doplnění knižního fondu pro knihovnu, pro městské muzeum pořídíme propagační materiály k mechanickému betlému a pracovní dvojlisty pro stálé expozice. Dále máme v plánu pořídit party stan a ozvučovací techniku pro pořádání kulturních akcí, podpořit uskutečnění prázdninových otevřených řemeslných ateliérů, tanečních kurzů pro seniory nebo uspořádat poznávací zájezd po rodiny s nejnižšími příjmy,“ shrnula zajímavý výčet vedoucí sociálního odboru Šárka Řehořová.

Slavnostní předání ocenění, kterého se účastnila kromě vedoucí odboru sociálních věcí Šárky Řehořové také místostarostka Ditta Kukaňová, proběhlo 20. června v Praze. 

 

 

 

Kateřina Kotasová