Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » Zápis dětí do mateřských škol proběhne ve Fabrice

Zápis dětí do mateřských škol proběhne ve Fabrice

26. 4. 2023

Pro školní rok 2023/2024 se ve Svitavách zápis dětí k předškolnímu vzdělávání uskuteční ve čtvrtek 4. května v kulturním centru Fabrika Svitavy od 13.00 do 17.00 hodin

Do mateřské školy se přednostně přijímají děti, které před začátkem školního roku dosáhnou nejméně třetího roku věku (narozeny 31. 8. 2020 a starší) a mají místo trvalého pobytu v příslušném obvodu (ve Svitavách je stanoven pouze jeden obvod). Vzhledem k boomu narozených dětí v předchozích letech očekáváme letos a v příštím roce vysoký počet uchazečů. Rodiče „tříleťáčků“ ale nemusí mít strach: „Kritéria pro přijetí jsou nastavena tak, aby všechny svitavské děti, které dosáhnou věku tří let do konce letošního srpna, byly do školek umístěny. I kdyby se to nepodařilo hned v prvním kole,“ ujišťuje starosta David Šimek.

Druhé kolo zápisu proběhne opět ve Fabrice, a to v úterý 23. května od 13 do 17 hodin.

Prosíme rodiče, aby dle svých preferencí podávali přihlášku ideálně do jedné, max. dvou mateřských škol a zjednodušili tím proces přijímání dětí. Předem vám děkujeme.  

Od 1. září bude předškolní vzdělávání povinné pro děti, které dovrší pěti let do 31. 8. 2023. 

Při zápisu je nutné doložit:

  • prostou kopii rodného listu dítěte
  • doklad o očkování od praktického dětského lékaře (ten se netýká dětí plnících povinné předškolní vzdělávání)

Další podmínky, včetně kritérií pro přijímání dětí, jsou zveřejněny obvyklým způsobem (webové stránky MŠ, úřední deska MŠ aj.). 

 


1. kolo zápisu – čtvrtek 4. 5., 13-17 hodin, Fabrika 

2. kolo zápisu – úterý 23. 5., 13-17 hodin, Fabrika
 


Kateřina Kotasová