Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » české vize 2023

české vize 2023

20. 4. 2023

Letos proběhne již 70. ročník celostátní přehlídky amatérského filmu České vize.

Její krajské postupové kolo ve Svitavách se letos uskuteční v sobotu 22. dubna. Oproti minulým ročníkům, kdy jsme pořádali přehlídku v pátek, jsme se rozhodli nabít celý sobotní den programem a přilákat tak ještě více tvůrců a veřejnosti na slavnostní projekci a doprovodný program.

V dopoledních hodinách se tak můžou účastníci těšit na veřejný workshop s Marianem Polákem, který bude rozebírat svůj úspěšný film Jeseníky: království horské divočiny. Film vznikal v podstatě na amatérské úrovni, a tak je vynikající case study pro naši přehlídku. Mimo to zasedne Polák, spolu s Dominikem Kalivodou a Markem Sklářem v odborné porotě.

Soutěžní projekce začne hned po obědě a na poli několika hodin zhlédnou účastníci a porota soutěžní filmy z šesti různých kategorií. Po každém tematickém bloku bude následovat krátká beseda a rozbor s porotci.

Po skončení soutěžní projekce připravujeme pro účastníky a návštěvníky z řad veřejnosti filmový kvíz v klubu Tyjátr. Toho se může zúčastnit kdokoliv, stačí se přihlásit na facebookové události.
Budeme se na vás a vaše filmy těšit!

Za SKS Dan, Michal, Petr, Vláďa

PROGRAM

  • 10:00 – workshop s Mariánem Polákem: case study filmu Jeseníky – království horské divočiny
  • 13:00 – 17:45 – soutěžní projekce včetně vyjádření poroty po každém bloku
  • 18:45 – vyhlášení soutěže v kině
  • 19:00–21:30 – filmový kvíz v klubu Tyjátr (pro účastníky Českých vizí zdarma)

Po vyhlášení jsou porotci k dispozici k neformální diskuzi.

 

vložila: Kateřina Kotasová