Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » Tři králové naděje opět přijedou

Tři králové naděje opět přijedou

5. 1. 2023

Nebyli to králové, ale mudrci. Co to znamená? Lidé trpěliví dívat se, uvidět a porozumět. Spatřili zářící hvězdu, otevřeli knihy a pochopili. Narodí se veliký král v daleké zemi židovské. Otevřeli se naději a přijali její výzvu: Zvedněte hlavy, vstaňte a vydejte se na cestu. Za nadějí. Odhodili strach a nasedli. Tichá úzkost z dálky je provázela, ale hvězda zářila víc. A cestou dějinami se k nim přidávali další mudrcové, kteří hledajíce krále stali se sami králi naděje. Pod hvězdou, co se zastaví až nad Betlémem. 

A tak letos znova, po čtyřiatřicáté, vjedou Tři králové na svitavské náměstí u mariánského kostela a zarazí koně u vánočního stromku.

Kdy? V neděli 8. ledna 2023 v 16.30 hodin. A potom – po krátkém uvítání – zamíří ke kostelu sv. Josefa za zvuku trubek a zpěvu koled provázeni vámi, kterým právě září hvězda naděje. Program v Červeném kostele s živým betlémem v neuvěřitelné atmosféře, kterou si sami vytvoříme. Těší se na vás: jezdectvo Markéty Bártové z Kamenné Horky a Šumových ze Šumburka, svitavští trubači p. Moravce a farní skupina Rysk, Historický klub Záviš a svitavský farář žehnající do nového roku.

Miloslav Štrych

vložila: Kateřina Kotasová