Úvod » O městě » Aktuálně » Novinky » Přijďte si vyzkoušet dopravní hřiště

Přijďte si vyzkoušet dopravní hřiště

31. 5. 2022

Dětské dopravní hřiště je ve Svitavách desítky let a mnoho Svitaváků, kteří prošli místními školami, si určitě rádo zavzpomíná, jak na něm zažilo dopravní výuku na vlastní kůži v roli malých žáčků. O to větší radost nám dělá, že na stejném místě mohou procvičovat pravidla silničního provozu také jejich děti.

 

Dnešním dnem dopravní hřiště slavnostně zahájilo provoz po rozsáhlé rekonstrukci. 

Již od roku 2010 se průběžně věnujeme obnově celého prostoru. V roce 2018 se začalo stavbou venkovní učebny, která je určena pro výuku dopravní výchovy. Postupně se pokračovalo přes vylepšení technologií, rozšíření nových dopravních prostředků, až po rekonstrukci veškerých povrchů chodníků a komunikací a také obnovu dopravního značení. Projekty byly spolufinancovány z grantu Pardubického kraje „Podpora výstavby a rozvoje dětských dopravních hřišť v Pardubickém kraji“. 

Díky rekonstrukci tak máme ve Svitavách v současnosti jedno z nejlepších dopravních hřišť v celém kraji. Vedení města spolu s projektanty a provozovatelem (SVČ Tramtáryje) již ale přemýšlí nad dalšími potřebnými úpravami, třeba terénními úpravami směrem k říčce. 

Hřiště slouží, především v dopoledních hodinách, pro výuku dětí ze základních a mateřských škol, které si nově mohou prostory jednoduše rezervovat přes rezervační formulář. K dopravní výuce ho využívají ale také senioři.

V letošním roce se dopravní hřiště otevře více pro veřejnost. K jízdě bude možné využít vlastních dopravních prostředků nebo si na místě některý zapůjčit (půjčovné je 20 korun).  Nejbližší plánované termíny jsou:
 

4. června / 9-12:00 / den otevřených dveří na dopravním hřišti
9. června  / 16:30-19:00 / otevřeno pro veřejnost
11. června  / 15:00-18:00 / sobotní dopravko
16. června / 16:30-19:00 / otevřeno pro veřejnost
23. června / 16:30-19:00 / in-line veřejné bruslení, vezměte kolečkové brusle a přijďte si vyzkoušet báječný asfalt na dopravním hřišti
30. června / 16:30-19:00  /otevřeno pro veřejnost

 

Tak vezměte děti a vyrazte s nimi trénovat, jak se bezpečně pohybovat na pozemních komunikacích.

Kateřina Kotasová